Foto: REUTERS

Inauguratie Biden met optredens Lady Gaga, Justin Timberlake en Jon Bon Jovi

Tijdens de inauguratie van de verkozen president Joe Biden zal zangeres en actrice Lady Gaga het Amerikaanse volkslied zingen. En acteur Tom Hanks is op 20 januari de host van een anderhalf uur durend tv-programma ter ere van de inauguratie.

De inauguratie van de nieuwe president van de Verenigde Staten Joe Biden zal voornamelijk een virtueel evenement zijn, als gevolg van het coronavirus. Bovendien gelden er na de bestorming van het Capitool door aanhangers van Donald Trump ook nog verscherpte veiligheidsmaatregelen.

De gebruikelijke plechtigheden zijn dus grotendeels geschrapt. In de plaats daarvan staat tv-special Celebrating America gepland, die uitgezonden zal worden na de eedaflegging van Biden en Kamala Harris. In het tv-programma zullen onder meer Tom Hanks, Jennifer Lopez, Demi Lovato, Jon Bon Jovi, Ant Clemons en Justin Timberlake opduiken.

Timberlake heeft speciaal voor het optreden een nieuw nummer uitgebracht samen met rnb-zanger Ant Clemons. Met het nummer, better days, wil Justin Timberlake de mensen aanmoedigen om ‘te blijven werken aan een betere toekomst’.

De virtuele show zal naar verwachting om 17.30 uur Belgische tijd beginnen op aanstaande woensdag 20 januari.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden