Foto: Getty Images

Gevangenisstraf voor stelende werknemer Buckingham Palace

Een werknemer van Buckingham Palace, de officiële residentie van de Britse koningin Elizabeth in Londen, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht maanden. Hij stal tientallen medailles, gesigneerde foto’s en andere spullen uit het paleis. Dat berichtte het persbureau PA maandag.

De 37-jarige man werkte sinds 2015 als assistent bij de cateringdienst van het paleis. De politie trof tijdens een doorzoeking van de kamer van de dertiger in het paleis een ‘aanzienlijk aantal’ gestolen spullen aan. Hij bekende drie diefstallen, die hij zou gepleegd hebben tussen 11 november 2019 en 7 augustus 2020, aldus de Britse openbare omroep BBC. Hij stal de spullen onder meer uit de souvenirshop, personeelskluisjes en de opslagruimte van prins Andrew, de hertog van York en de tweede oudste zoon van de Queen.

Hij verkocht de gestolen spullen, waaronder twee medailles en een fotoalbum van het staatsbanket voor Amerikaanse president Donald Trump, voor ver onder hun waarde op eBay. Alle gestolen stukken waren tot 100.000 pond waard. De man verdiende 7.741 pond aan de 37 stukken die hij uiteindelijk wist te verkopen.

In het nieuws
Niet te missen