Politie lanceert oproep naar ‘man met oranje short’ voor rellen in Blankenberge

In het onderzoek naar de massale vechtpartij op het strand van Blankenberge heeft de politie dinsdag een nieuw opsporingsbericht verspreid. De speurders zijn nog steeds op zoek naar een jongeman die een slag uitdeelde aan twee slachtoffers. De man met krullend haar droeg op dat moment een oranje short.

De hevige rellen ontstonden op zaterdag 8 augustus rond 17.20 uur op het strand van Blankenberge, ter hoogte van de Weststraattrap. Families op daguitstap en andere zonnebaders bevonden zich plots midden in een gevecht. Een groep jongeren keerde zich bovendien tegen de redders en tegen de politiemensen. De onruststokers gooiden met alles wat ze te pakken konden krijgen, zoals zand, stoelen, ligzetels, parasols en achtergelaten speelgoed.

In het gerechtelijk onderzoek werden al meerdere verdachten verhoord en aangehouden. Telkens ging het om jongeren uit het Brusselse. De speurders blijven wel nog op zoek naar een verdachte die zich erg agressief gedroeg. De man deelde een slag uit aan een redder en aan een burger. Het opsporingsbericht werd eerder al eens verspreid, maar dat leidde nog niet tot een doorbraak.

Bron: Belga
In het nieuws