Foto: BELGAIMAGE

Orthodoxe priester neergeschoten in Lyon, verdachte opgepakt

Frankrijk werd zaterdag opnieuw opgeschrikt door geweld. In Lyon is een Griekse priester van een orthodoxe kerk neergeschoten. De dader sloeg op de vlucht, maar kon enkele uren later toch worden ingerekend.

De feiten deden zich voor rond 16 uur, toen de priester zijn kerk aan het afsluiten was, zo meldt de politie. ‘Hij werd aangevallen door een enkele man die hem twee keer beschoot met een jachtgeweer’, zei een politiebron aan de Franse krant Le Figaro. Het slachtoffer raakte ernstig gewond, hij werd geraakt in de borststreek. Volgens de nieuwszender BFMTV verkeert hij in levensgevaar.

De dader sloeg op de vlucht, maar omstreeks 21 uur is een verdachte opgepakt, zo heeft het parket meegedeeld. De verdachte lijkt te voldoen aan de beschrijving die getuigen hadden opgegeven. ‘Zijn mogelijke betrokkenheid wordt nog nagegaan’, zo staat in een korte mededeling. Toen de verdachte werd opgepakt, had hij geen wapen bij zich.

Voorlopig gaan de autoriteiten niet uit van een terreuraanval.

Donderdag werd Nice opgeschrikt door een terreuraanval, toen de koster en twee kerkgangers van de Notre-Dame-basiliek werden vermoord door een 21-jarige Tunesiër die vrij recent naar Frankrijk was gekomen. Diezelfde ochtend werd in Lyon ook een man, in djellaba en gewapend met een mes, aan­gehouden. Hij zou bij de inlichtingendiensten bekendstaan als ­geradicaliseerd.

In het nieuws