Foto: REUTERS

Amazon boekt stevige omzet- en winststijging

De tendens bij de consument om meer online te winkelen heeft Amazon ook in het derde kwartaal geen windeieren gelegd. De omzet steeg met 37 procent naar 96,1 miljard dollar, omgerekend zo’n 82,3 miljard euro. Dat maakte het bedrijf donderdag na de sluiting van de beurs bekend. De nettowinst verdrievoudigde en kwam uit op 6,3 miljard dollar.

De snelle omzetgroei heeft Amazon grotendeels te danken aan de coronapandemie. Doordat heel wat fysieke winkels de deuren moesten sluiten, zochten de klanten online alternatieven. Ook de vrees om het virus op te lopen, hield velen thuis en die winkelden vanachter hun computer.

Amazon-topman Jeff Bezos verwacht dat in de laatste maanden van het jaar, in de aanloop naar de feestperiode, records gebroken worden. Voor het vierde kwartaal houdt het bedrijf rekening met een omzet tussen de 112 en 121 miljard dollar. ‘We zien dat klanten steeds vroeger beginnen te shoppen voor de feesten, dat is een van de indicaties dat er een uitzonderlijke feestperiode zit aan te komen’, zegt Bezos.

Bron: BELGA
In het nieuws