Foto: Photo News

KV Mechelen vraagt uitstel na zeven positieve gevallen, match op Club Brugge gaat wellicht toch door

The show must go on. KV Mechelen zal zaterdagavond (20.45 uur) wellicht moeten spelen op bezoek bij Club Brugge ondanks zeven positieve coronagevallen in de spelerskern.

KV ontving de resultaten van de laatste testronde vandaag een halfuur voor de spelers om 15 uur het trainingsveld opstapten. Het goede nieuws? Bushiri, Kaya, Schoofs en Voet legden een negatieve test af en mogen dus terug aansluiten bij de groep. Het slechte nieuws? Met Wernersson en Van den Eynde heeft KV twee nieuwe coronagevallen. Ook Vranckx, Shved en Bouzian testten opnieuw positief. Samen met Togui en Peyre, die eerder deze week al positief hadden getest, telt KV dus nog altijd zeven spelers die besmet zijn met het coronavirus.

Belangrijkheid van de besmette spelers

In theorie heeft KV Mechelen dus voldoende positieve gevallen om de wedstrijd van zaterdagavond op Club Brugge te laten uitstellen. Maar gezien de beperkte uitwijkmogelijkheden voor Club, dat door de Champions League tot Kerstmis met een volle kalender zit, is het verre van zeker dat de Pro League ingaat op het verzoek van KV.

De club kondigde aan op zijn website dat het een officiële aanvraag heeft ingediend om de match uit te stellen maar beseft dat er dan een uitzondering moet worden gemaakt op de afgesproken bepalingen in het coronaprotocol. “Volgens de Pro League mogen enkel spelers die (dit seizoen, red.) al op het wedstrijdblad stonden mee in rekening gebracht worden”, weet de club.

Voor Wernersson en Van den Eynden is dat niet het geval. De Pro League beschouwt hen daardoor wellicht niet als essentiële A-kernspelers voor KV. Toch vraagt de club om begrip bij de Pro League. “KV Mechelen vraagt dat er rekening gehouden wordt met de gezondheidsrisico’s die gepaard gaan met de zeer korte wedstrijdvoorbereiding voor verschillende spelers die uit quarantaine terugkomen.”

Morgen buigt de Pro League zich over de vraag van KV en hakken zij definitief de knoop door. Aangezien ook Eupen (met vijf besmette spelers) niet op veel begrip kon rekenen, lijkt ook KV Mechelen zich te mogen opmaken om dit weekend toch te spelen.

In het nieuws