Foto: Belga

Wedstrijden Waasland-Beveren en Moeskroen mogelijk uitgesteld wegens coronabesmettingen

Voetbalclub Waasland-Beveren heeft bekendgemaakt dat er nog een coronabesmetting vastgesteld is. De volgende wedstrijd, zondag tegen Charleroi, dreigt uitgesteld te worden. Bij Moeskroen zijn er ook verschillende gevallen en komt de wedstrijd van zaterdag tegen Cercle Brugge in gevaar.

Waasland-Beveren maakte donderdagmiddag op sociale media bekend dat een nieuwe testronde één extra coronabesmetting heeft opgeleverd. Alle dertien spelers die voorheen positief testten, waren ook nu positief. Het totaal aantal besmettingen binnen de club staat nu al op zeventien. Dat betekent dat de match van komende zondag in en tegen Charleroi zo goed als zeker uitgesteld zal worden. Afgelopen maandag moest de club uit Beveren ook zijn competitieduel tegen KV Oostende al verplaatsen.

Ook bij Moeskroen heeft het coronavirus de weg naar de kleedkamer gevonden. Nadat vorige week onder meer Benjamin Van Durmen besmet bleek, staat de teller in de Moeskroense kleedkamer momenteel op negen positieve gevallen. Ook drie personeelsleden zijn besmet. De wedstrijd tegen Cercle Brugge, komende zaterdag, komt op die manier in gevaar.

In het protocol van de Pro League staat dat een club een wedstrijd kan laten uitstellen indien het minstens zeven positieve gevallen telt.

In het nieuws