Foto: rr

Onderzoeksrechter laat bestuurder vrij die inreed op betoging in Puurs

De 19-jarige bestuurder die vrijdagavond met hoge snelheid tussen een groep Vlaams-nationalistische manifestanten reed in Puurs, is door de onderzoeksrechter vrijgelaten.

‘Het verdere onderzoek heeft voorlopig geen ernstige aanwijzingen aan het licht gebracht waaruit zou moeten blijken dat de verdachte doelbewust op de betogers zou zijn ingereden’, zegt parketwoordvoerster Stéphanie Chomé.

Eerder waren ook de twee passagiers van het voertuig vrijgelaten. De drie inzittenden hadden verklaard dat ze eerst werden aangevallen door de betogers. Daarna zouden ze uit angst op de vlucht zijn geslagen.

‘De drie waren vrijdagavond niet op zoek gegaan naar die betoging. Ze wisten zelfs niet van het bestaan ervan af’, zegt Ergun Top, de advocaat die een van de drie bijstaat. ‘Een van hen moest gaan werken in een nachtwinkel. Ze reden met een auto door Puurs en ze kruisten de Stationsstraat, waar de betoging doorliep’.

Volgens de advocaat hebben enkele heethoofden de auto aangevallen. ‘Er werd op de wagen getrapt en geslagen. Een van de ruiten is daarbij gebarsten. Toen de heethoofden ook de deuren van de auto wilden openbreken, zijn ze verschrikt weggereden.’ Volgens Top werd de auto geviseerd omdat de betogers drie allochtonen zagen.

Bron: BELGA
In het nieuws