Foto: BELGA

Prijzen voor De Patrick en Studio Tarara op Film Fest Gent

Tim Mielants gaat voortaan door het leven als beste regisseur van 2019. Tim Van Aelst en David Vennix als beste scenaristen. Sabam for Culture bekroonde hen donderdagavond op Film Fest Gent. Naast de officiële erkenning krijgen de winnaars 5.000 euro om hen nog een extra zetje te geven in hun carrière.

‘Een van de meest originele, intrigerende en – ondanks het gebrek aan kleren – warme films van het afgelopen jaar’, bejubelt de jury De Patrick van Tim Mielants. Hij duwt Kevin Janssens ver buiten zijn comfortzone en raakt het publiek met een mooie existentiële ‘dramedy’ over rouw, identiteit en een hamertje.

Mielants en zijn film werden eerder al internationaal gelauwerd met prijzen voor beste regisseur en beste film in de Next Wave Features-competitie op het Fantastic Fest in het Amerikaanse Austin. En hij won de prijs voor beste regie op het Internationaal Filmfestival in Tsjechië. Eerder werkte Mielants al mee aan succesreeksen als Peaky blinders,Professor T., Cordon en Code 37.

‘Tim Mielants is een regisseur met een eigenzinnige, beheerste stijl’, zegt jurylid Anke Brouwers, filmdocent aan het KASK. ‘Mielants heeft duidelijk zijn eigen stem als regisseur gevonden. Hij weet ook naadloos het tragische met het droogkomische te verbinden.’

Vlaanderen leerde televisiemaker en scenarist Tim Van Aelst kennen dankzij de comedyreeksen: Benidorm Bastards, Hoe zal ik het zeggen, Wat Als en Safety first. In Studio Tarara voert hij de kijker mee naar de beginjaren van VTM, samen met coscenarist David Vennix. In de tragikomische reeks zijn referenties naar legendarische programma’s zoals het Rad van Fortuin en Tien om te Zien nooit ver weg.

Internationale nominaties

Studio Tarara sleepte al heel wat internationale nominaties en prijzen in de wacht: Ensors voor beste acteur en beste actrice in een tv-serie, beste serie op het Berlin International TV Series Festival, en een Golden Intermedia Globe en Bronze World Medal op de NY Festivals & Film Awards voor beste entertainmentprogramma in de categorie drama.

‘Tim en David verdienen deze erkenning voor de briljante manier waarop ze black comedy, nostalgie en een spannende whodunit verweven tot een van de meest originele tv-series van de afgelopen jaren’, zegt jurylid Johan Tuyaerts, televisiemaker en docent media.

Bron: belga

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden