Trump en Biden reageren op de dood van Ginsburg: ‘Ze was een fantastische vrouw’

Opperrechter aan het Amerikaanse Hooggerechtshof Ruth Bader Ginsburg is op 87-jarige leeftijd overleden aan pancreaskanker. De vrouw was een voorvechtster van gelijkheid tussen man en vrouw én geen grote fan van president Trump. Hij kreeg het nieuws te horen van een journalist die hem stond op te wachten op de luchthaven: ‘Ze was een geweldige vrouw, ik vind het erg om dit te horen.’


Ook Biden reageerde op het overlijden van Ginsburg. Hij reageerde ook op het feit dat de Republikeinen nu staan te popelen om een nieuwe rechter aan te wijzen. ‘Het is aan de kiezers om een president te kiezen en aan de president om een nieuwe rechter voor te brengen aan de Senaat’, aldus Biden. Hij verwees naar eenzelfde situatie in 2016 toen er 10 maanden gewacht werd op de nieuwe president vooraleer er een nieuwe Opperrechter verkozen werd.

Aan het Hooggerechtshof zelf kwamen tientallen mensen samen om een laatste, symbolische groet te brengen aan de vrouw. De wake werd verstoord door verschillende extreemrechtse betogers.

In het nieuws