• Diana Rigg in 2019.

Bondgirl en ‘Game of thrones’-actrice Diana Rigg (82) overleden

De Britse actrice Diana Rigg is overleden op 82-jarige leeftijd. Ze werd bekend door de televisieserie The avengers en door rollen zoals Olenna Tyrell in Game of thrones.

De 82-jarige actrice had kanker en overleed thuis bij haar familie, meldt haar dochter Rachael Stirling aan openbare omroep BBC. De kanker werd vastgesteld in maart, maar ‘ze spendeerde haar laatste maanden terugdenkend aan haar buitengewone leven, vol met liefde, gelach en een diepe trots over haar beroep’, zegt Stirling.

Rigg had een carrière op de planken en op het scherm. Ze werd bekend als Emma Peel in de serie The avengers, een rol die ze speelde naast Patrick Macnee. In 1969 speelde ze Teresa ‘Tracy’ die Vicenzo in On Her Majesty’s secret service. Later was ze als Tracy Bond de enige Bondgirl die werelds bekendste geheim agent voor het altaar kreeg. James Bond werd toen vertolkt door George Lazenby.

Doorheen haar hele carrière won ze Emmy’s en Tony’s voor heel verschillende rollen. Naast de populaire tv-series en films speelde ze ook mee in onder meer Shakespeare’s Macbeth en ontving ze een Tony-award voor de titelrol in Medea.

Bondgirl en ‘Game of thrones’-actrice Diana Rigg (82) overleden
Rigg en Anthony Hopkins. Ze speelden samen in het theaterstuk Macbeth. Foto: AP

De laatste jaren belichaamde ze Olenna Tyrell, de meesterlijk manipulatieve matriarch van een van de families uit HBO-hit Game of thrones. Ironisch genoeg heeft ze die serie nooit zelf bekeken, gaf ze in 2019 toe.

Rigg speelde rollen van verschillend kaliber en sprak behalve haar moedertaal Engels ook Hindi, aangezien ze tot haar achtste in India woonde. In 1994 werd de actrice geridderd.

Bron: BBC

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden