Foto: AFP

Frankrijk redt 38 migranten die Kanaal wilden oversteken

De zeemacht en de reddingsdiensten van Frankrijk hebben vrijdag 38 migranten gered, die in de problemen waren gekomen toen ze het Kanaal wilden oversteken. Dat hebben de Franse autoriteiten meegedeeld.

Een groep van zestien migranten, onder wie zeven kinderen, lanceerde een noodoproep toen hun bootje ongeveer 13 kilometer ten noorden van Sangatte (Pas-de-Calais) in de problemen was gekomen. De opvarenden konden gered worden door een patrouilleschip van de Franse marine.

Op de terugweg naar Frankrijk pikte datzelfde schip nog eens negen andere mensen op. De migranten moesten gered worden omdat de motor van hun rubberboot het had begeven.

Een reddingsboot moest ook uitvaren om dertien andere mensen te redden, onder wie een baby, twee andere kinderen en een zwangere vrouw. Zij bevonden zich ongeveer 18 kilometer ten noorden van Duinkerke toen ze gered konden worden.

De Franse overheid voert regelmatig patrouilles uit om te voorkomen dat migranten proberen het Kanaal over te steken richting Groot-Brittannië.

Bron: BELGA
In het nieuws