Foto: Simon Mouton

Verbod op sterke drank op het strand tot eind september

De rellen in Blankenberge van afgelopen weekend blijven nazinderen. De gouverneur van West-Vlaanderen, Carl Decaluwé, meldt dat er een verbod geldt op sterke drank op het strand. Die regel gaat vrijdagavond om 18 uur in en geldt tot en met 30 september. Ook lachgas wordt verboden.

Wie zich niet aan het verbod houdt, riskeert een boete van 1.600 euro of een gevangenisstraf. Zaken met een vergunning, zoals strandbars, mogen wel nog sterke drank serveren.

Het alcoholverbod is een gevolg van de massale vechtpartij afgelopen zaterdag op het strand van Blankenberge, ter hoogte van de Weststraattrap. Bij het incident waren tientallen jongeren betrokken, op beelden is te zien hoe ze zich tegen de politie keerden. De jongeren zouden onder invloed geweest zijn van sterke drank.

‘Uit het verslag van die incidenten blijkt dat sterke drank en ook drugs een grote rol speelden. Het is geen oplossing voor alle problemen maar het moet een factor toch uitschakele’, zegt Decaluwé.

Een paar verdachten werden gearresteerd, de aanhouding van twee ervan werd met een maand verlengd. Een 18-jarige man uit Sint-Gillis zou worden vrijgelaten onder voorwaarden, maar het parket tekent beroep aan, waardoor hij nog twee weken in de cel moet blijven.

In het nieuws