Foto: shutterstock

Lichaam van vermiste duikster na elf maanden teruggevonden

De duikster die in september samen met haar partner vermist raakte toen ze naar een scheepswrak in Nieuwpoort doken, is dinsdag teruggevonden. Het lichaam van Nathalie Fiers (32) werd vlak bij het wrak aangetroffen. Het lichaam van haar partner is nog niet gevonden.

‘Het is wel een kleine troost dat ze gevonden werd’, zegt haar vader. ‘Natuurlijk moesten we ervan uitgaan dat ze dood was. Daar heb ik eigenlijk nooit aan getwijfeld. Maar het is toch een belangrijke stap in het rouwproces. Nu kunnen we afscheid van haar nemen.’

Passie

Lichaam van vermiste duikster na elf maanden teruggevonden
Nathalie Fiers en Kurt Huberecht verdwenen toen ze naar een wrak doken. Foto: rr

Nathalie ging in september samen met haar partner Kurt Huberecht (53) en nog enkele liefhebbers duiken voor de kust van Nieuwpoort. Het koppel was twee jaar samen en wilde dat vieren door samen te gaan duiken. Ze vertrokken naar het wrak, maar kwamen niet meer boven.

Hun makkers boven sloegen alarm en er werd al snel een grootschalige reddingsactie op poten gezet. Die leverde echter niet meteen resultaat op. En ook na drie maanden zoeken was van het koppel nog geen enkel spoor. Begin december werden de zoekacties dan ook officieel gestaakt.

Zoekactie stopgezet

‘Het was uiteraard hard om te horen dat er niet meer gezocht werd’, zegt de vader. ‘De hoop op een miraculeuze afloop had ik wel al opgegeven. Maar ik bleef wel hopen dat ze nog gevonden zou worden.’

En dat gebeurde dinsdagmiddag dus vlak bij de plaats waar het koppel verdween. Haar lichaam is volgens de vader nog niet geborgen. ‘Ik moet op verder nieuws wachten. Misschien zoeken ze nu ook daar in de buurt naar Kurt’, zegt hij.

Mokerslag

Wat er tijdens de duik precies fout liep, is momenteel nog onduidelijk. Wellicht zal later een autopsie op haar lichaam uitgevoerd worden. Al is het ook niet zeker dat die antwoorden zal kunnen geven op de vragen van de nabestaanden. Van Kurt Huberecht ontbreekt momenteel nog steeds elk spoor.

In het nieuws