Brand in Brusselse WTC-toren geblust, geen gewonden

De brand die donderdagmiddag was uitgebroken op de 27ste verdieping van de WTC-toren in Brussel, is geblust. Dat meldt de Brusselse brandweer. Die had versterking gevraagd van andere hulpverleningszones om het bluswater omhoog te kunnen pompen, maar dat bleek uiteindelijk niet nodig. Het vuur kon gedoofd worden met grote poederblussers. Bij de brand vielen geen gewonden.

De brand was vanmiddag uitgebroken in een technisch lokaal op de 27ste verdieping van de WTC-toren, vlak bij het Noordstation. De brand ontstond toen isolatiemateriaal er vuur vatte. Door de brand was er een zwarte rookpluim, die van ver te zien was.

‘Bij aankomst kregen we te horen dat er nog mensen in het gebouw waren, maar het bleek te gaan om vier arbeiders die zich op een lagergelegen verdieping bevonden’, zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. ‘Zij verkeerden niet in gevaar en konden probleemloos geëvacueerd worden.’ Er zijn dan ook geen gewonden gevallen.

Door de renovatiewerken is in de toren geen watertoevoer, zodat de Brusselse brandweer versterking vroeg uit de hulpverleningszones van Antwerpen, Tollembeek, Zaventem, Geraardsbergen en Vilvoorde. ‘Zij waren snel ter plaatse, maar we hebben hun pompen uiteindelijk niet nodig gehad omdat het vuur met grote poederblussers geblust kon worden’, zegt Derieuw. ‘Maar het was een goede test van onze samenwerking met de andere zones.’

De Brusselse politie stelde een perimeter in rond het WTC-gebouw, terwijl enkele buslijnen van de MIVB tijdelijk onderbroken werden. Die bussen rijden intussen opnieuw normaal.

Bron: Belga
In het nieuws