Foto: AFP

Jihadisten doden tien soldaten in noordoosten van Nigeria

In het noordoosten van Nigeria zijn maandag tien soldaten gedood door jihadisten bij twee verschillende incidenten. Dat hebben bronnen bij de hulpdiensten gemeld.

Bij een aanval door jihadisten op een militair konvooi in de buurt van het dorp Kumulla, in de staat Borno, kwamen acht soldaten om het leven. Enkele uren na die aanval stierven in dezelfde staat twee andere oldaten bij een gevecht tussen een legerpatrouille en een groep jihadisten in het dorp Kolore.

Een week geleden werden in dezelfde regio ook al 35 Nigeriaanse soldaten gedood en 30 anderen werden als vermist opgegeven.

Volgens het Nigeriaanse leger is het noordoosten van het land niet meer het toneel van geweld door jihadistische groepen, maar toch zijn de afgelopen jaren honderden soldaten omgekomen door gelijkaardige aanvallen door de groep Islamitische Staat in West-Afrika (Iswap), een splintergroep van Boko Haram. Die groep is uitzonderlijk actief sinds haar oprichting in 2016 en voert geregeld aanvallen uit tegen medewerkers van ngo’s.

Sinds 2009 zijn in het noordoosten van Nigeria door geweld al meer dan 36.000 mensen om het leven gekomen. Meer dan 2 miljoen mensen zijn nog op de vlucht.

Bron: BELGA

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden