Foto: Photo News

Belgische toeristen in meer landen welkom

Buitenlandse Zaken heeft dinsdag de lijst geactualiseerd van landen waar Belgische reizigers naartoe mogen voor niet-essentiële reizen, en onder welke voorwaarden. Op de lijst van ‘EU+’ landen (Schengen, Verenigd Koninkrijk, Europese Unie) zijn er nu 20 groen gecodeerd, zeven oranje en vier zijn nog steeds ontoegankelijk.

Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Italië, Luxemburg, Letland, Kroatië, Nederland, Polen, Roemenië, Slovakije, Zweden, Zwitserland, Liechtenstein, Litouwen, Estland, Bulgarije, Tsjechië en Slovenië zijn de landen die de Belgen zonder bijzondere voorwaarden ontvangen.

Zeven ‘oranje’ landen leggen nog steeds beperkingen op aan de Belgen. Dit zijn Cyprus, Denemarken, Griekenland, het Verenigd Koninkrijk, IJsland, Portugal en Spanje. Landgenoten die daarheen trekken, krijgen de raad om de reisadviezen te lezen die op de website van Buitenlandse Zaken worden gepubliceerd. Minister Goffin raadt hen ook aan om zich te registreren.

Finland, Ierland, Malta en Noorwegen aanvaarden nog geen Belgen op hun grondgebied.

Een interministeriële gezondheidscommissie kwam dinsdagavond bijeen om de maatregelen te bespreken die moeten worden toegepast op Belgen die terugkeren uit risicozones. Woensdagochtend vindt een overlegcomité tussen de regio’s en de federale regering plaats.

Bron: BELGA
In het nieuws