Foto: belga
GP Vermarc

Fransman Sénéchal pakt zege in eerste Belgische profkoers na corona-onderbreking

Florian Sénéchal (Deceuninck - Quick Step) heeft zondag de GP Vermarc in Rotselaar, de eerste nationale wielerwedstrijd na de verplichte coronapauze, op zijn naam geschreven. De 26-jarige Fransman zette enkele kilometers voor de finish een solo op en bleef de Nederlander Oscar Riesebeek (Alpecin-Fenix) en Victor Campenaerts (NTT) met enkele tellen voor.

De GP Vermarc was op de wielerkalender opgenomen als elitewedstrijd individueel – een kermiskoers dus – maar toch verschenen met Lotto Soudal en Deceuninck-Quick-Step twee WorldTour-teams aan de start. Na een aanloopronde van zowat 8 kilometer moesten de renners tien ronden afwerken van elk 15,4 kilometer. Eddy Merckx gaf het startschot.

Door de coronamaatregelen mocht er geen publiek staan aan de start- en aankomstzone. Ook langs het parcours zetten de organisatoren stewards in om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Zaterdag stond in Wortegem-Petegem al een oefenwedstrijd op de agenda, die echter helemaal overschaduwd werd door het plotse overlijden van de 20-jarige renner Niels De Vriendt na een hartstilstand. De koers werd hierop geannuleerd. Het peloton hield zondag voor aanvang van de GP Vermarc een minuut stilte ter nagedachtenis van De Vriendt.

Bron: BELGA
In het nieuws