Foto: ISOPIX

Beavis and Butt-Head maken comeback

Er komen nieuwe afleveringen van Beavis and Butt-Head, een succesvolle animatiereeks die in de jaren negentig te zien was op de muziekzender MTV. Dat meldt de mediawebsite Hollywood Reporter.

De Amerikaanse zender Comedy Central heeft twee seizoenen besteld. De oorspronkelijke bedenker, Mike Judge, zal de nieuwe afleveringen schrijven en ook de stemmen van de hoofdpersonages inspreken.

De serie focust op de tieners Beavis (Metallica-shirt) en Butt-Head (AC/DC-shirt), twee immer grinnikende en incompetente metalheads. De oorspronkelijke reeks liep van 1993 tot 1997. De twee worden ook gezien als totems van generatie X, mensen die geboren zijn tussen 1961 en 1980, al laten sommige sociologen de generatie uitlopen tot 1985.

Het succes van de serie leidde in 1996 tot de film Beavis and Butt-Head do America waarin de hoofdpersonages ontdekken dat hun televisie gestolen is.

Beavis and Butt-Head betekende de doorbraak van Judge, die later nog meewerkte aan de series King of the Hill en Silicon Valley en aan de films Office space en Idiocracy. Judge liet in een mededeling weten dat het ‘het juiste moment leek om weer dom te doen’.

Generatie Z

In 2011 maakten de twee tieners al een korte comeback. De serie gaf toen aandacht aan wat er op dat moment speelde zoals de Twilight-franchise en de realityshow Jersey Shore. Ook bij deze comeback zullen Beavis en Butt-Head focussen op wat er nu speelt. Volgens Comedy Central zullen de twee de wereld van generatie Z betreden. De serie zal spelen met metathema’s die zowel de oude fans, generatie X dus, als de nieuwe fans in generatie Z (mensen geboren tussen pakweg 1997 en 2012) begrijpen. Of dat is toch de bedoeling.

De deal met Judge zou ook toekomstige spin-offs en specials van de serie mogelijk maken. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe aflevering verschijnen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden