Foto: BELGA

Brugse burgmeester voor het eerst sinds steekpartij weer in het openbaar

De burgemeester van Brugge Dirk De fauw (CD&V) maakte maandag zijn eerste publieke optreden na het steekincident van zaterdag 20 juni. Maandag stelde hij een nieuwe toeristische campagne voor en bracht hij een bezoek aan een restaurant.

De burgemeester raakte vorige week gewond nadat een man met een aardappelmesje de Brugse burgemeester in de hals stak. Hij herstelde thuis na een operatie.

De voorbije week herstelde burgemeester Dirk De fauw van het steekincident en volgde hij van thuis zijn dossiers op. Hij werd op zaterdag 20 juni aangevallen aan zijn advocatenpraktijk door een man van wie hij bewindvoerder is. De man stak hem in de hals met een aardappelmesje.

De burgemeester werd meteen geopereerd en hield er 24 hechtingen aan over. Hij mocht de dag na het incident naar huis. De dader blijft aangehouden.

Toerisme

Na een week thuis revalideren, maakte hij maandag zijn eerste publieke optreden. De fauw woonde een persconferentie bij waarbij een campagne werd voorgesteld om het toerisme in de stad terug op gang te trekken. Daarna bracht de burgemeester een bezoek aan restaurant Sint-Joris op de Markt.

Daar stak hij de horeca een hart onder de riem in het kader van de nieuwe campagne. ‘Ik ben blij dat ik stilaan weer kan buitenkomen, al ben ik wel sneller vermoeid. Het zal nog wat tijd kosten, maar ik stel het goed’, aldus De fauw.

Bron: BELGA

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen