Foto: AP

Pelosi: ‘Echte mannen dragen een mondmasker. Wees een voorbeeld, president Trump’

Nancy Pelosi wil dat het dragen van een mondmaskers overal in de Verenigde Staten verplicht wordt om de coronacrisis in te dijken. Dat heeft de Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden zondag gezegd.

Pelosi riep president Donald Trump op het initiatief te nemen. ‘Echte mannen dragen een mondmasker. Wees een voorbeeld voor het land en doe dat. Het is niet om jezelf te beschermen. Het is om anderen en hun families te beschermen.’ Ze voegde eraan toe dat de CDC, het Amerikaanse equivalent van het Riziv, de bedekking van neus en mond aanbeveelt maar niet in de richtlijnen heeft opgenomen ‘om president Trump niet te irriteren’.

Pelosi besloot dat het ‘laf’ is van de Amerikaanse president om geen mondmasker te dragen, gezien iedereen in zijn directe omgeving alles minutieus ontsmet en vaak wel een mondmasker draagt om hem te beschermen. ‘Hij moet zich hierover uitspreken in de positieve zin in plaats van in de negatieve zin’, zei Pelosi.

In sommige staten en steden bestaat wel een mondmaskerplicht. In de VS zijn tot dusver meer dan 2,5 miljoen mensen besmet geraakt met het coronavirus. De afgelopen dagen kwamen er telkens meer dan 40.000 bij. Het dodental door covid-19 nadert de 130.000.

Bron: Belga, Reuters
In het nieuws