Foto: AFP

Burberry kiest voor modeshow in openlucht

Terwijl een handvol modehuizen al heeft aangekondigd niet te zullen deelnemen aan de modeweken door de coronacrisis, heeft Burberry bekendgemaakt wél van de partij te zullen zijn.

Saint Laurent, Dries Van Noten, Michael Kors en Marc Jacobs zijn een aantal grote namen van wie we tijdens de modeweken in september geen klassiek defilé hoeven te verwachten. Terwijl andere modehuizen nog even de kat uit de boom kijken, heeft het Britse modehuis Burberry wel zijn deelname aan de Londense modeweek bevestigd. En niet louter virtueel.

Creatief directeur Riccardo Tisci heeft in een mededeling laten weten dat hij zijn nieuwste collectie op 17 september zal presenteren aan de hand van een fysiek evenement, dat evenwel digitaal voor iedereen toegankelijk zal zijn. Wie een uitnodiging ontvangt, mag zich opmaken voor een defilé in openlucht: Burberry zal het defilé laten plaatsvinden in de Britse natuur, een verwijzing naar oprichter Thomas Burberry die zich oorspronkelijk specialiseerde in regenbestendige outdoorkleding voor jagers en vissers.

‘Als mens hebben we altijd een diepe affiniteit met de natuur gehad. Vooral recentelijk hebben we er allemaal naar verlangd om er opnieuw mee in contact te komen en voor deze show wilde ik die gevoelens vieren door onze gemeenschap samen te brengen in een creatieve ervaring die plaatsvindt in het prachtige, natuurlijke landschap van Groot-Brittannië’, zegt Tisci. Hij laat ook nog weten dat de show klimaatneutraal zal zijn.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

In het nieuws
Niet te missen