Foto: mvn

Man die burgemeester Brugge neerstak weigert verklaringen af te leggen

De man die zaterdagochtend burgemeester Dirk De fauw voor zijn advocatenkantoor in Brugge neerstak, weigert verklaringen af te leggen. Het gaat om een 35-jarige man uit Torhout, meldt het parket zondag.

De fauw werd zaterdag aan zijn advocatenpraktijk neergestoken door een cliënt van hem. De verdachte weigert voorlopig een verklaring af te leggen. Het is daarom nog onduidelijk wat zijn motief was om de burgemeester van Brugge, die voor hem als bewindvoerder optrad, neer te steken. De 35-jarige man uit Torhout blijft aangehouden en zal vrijdag voor de raadkamer verschijnen.

De aanvaller stak De fauw in de hals met een aardappelmesje. Aanvankelijk dacht de burgemeester dat zijn verwondingen niet zo erg waren. Zijn chauffeur bracht hem naar de spoeddienst, pas daar werd duidelijk dat het ernstig was. De fauw sprak in De zevende dag van een insnijding van 14 centimeter. Er waren 24 hechtingen nodig om de wonde te dichten.

Burgemeester van Brugge Dirk De fauw (CD&V) heeft het ziekenhuis sinds deze middag verlaten. Hij hoopt zo snel mogelijk weer aan de slag te kunnen gaan. Dat zei hij zondag in een telefonisch interview met De zevende dag.

Naar het motief van de dader is het voorlopig raden. De fauw was al zowat vijftien jaar bewindvoerder van de man, wat betekent dat hij diens vermogen beheert omdat de man daar zelf niet toe in staat is. De betrokkene is geen inwoner van Brugge. ‘Hij heeft met de burgemeester geen last, met de bewindvoerder kan hij wel last krijgen’, zei De fauw in het interview.

Bron: BELGA, HLN

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen