Foto: Photo News

47 nieuwe opnames, 31 doden, veel nieuwe besmettingen bij woonzorgcentra

Er zijn de afgelopen 24 uur 47 nieuwe opnames voor covid-19 gemeld, en 257 nieuwe besmettingen. 31 nieuwe overlijdens zijn gerapporteerd. Dat meldt Sciensano.

In de ziekenhuizen zijn er momenteel in totaal 1.060 patiënten opgenomen. 15.572 patiënten zijn ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard sinds 15 maart, dat is een stijging van 107 in de voorbije 24 uur. 208 patiënten liggen nog op intensieve zorg, een daling met 15.

Ondanks een hoger aantal nieuwe besmettingen (257 tegenover 137 de dag voordien) blijven alle trends dalend. De nieuwe opnames en overlijdens blijven stabiel onder de vijftig per dag.

Opvallend: van de nieuwe bevestigde besmettingen, komen er 126 uit woonzorgcentra (tegenover 26 de dag voordien). Dat is alleszins niet te wijten aan een trage rapportage, klinkt het bij Sciensano. Steven Van Gucht laat aan Het Nieuwsblad weten dat er 'sprake kan zijn van een uitbraak in een rusthuis'. 'Als er nieuwe gevallen worden vastgesteld, is het ook de bedoeling dat er uitgebreid getest wordt in die woonzorgcentra om zo een barrière te kunnen maken tussen de besmette bewoners en anderen', zegt Van Gucht. 

Van de 31 overlijdens die op woensdag gerapporteerd zijn, vonden er 16 in Vlaanderen, 12 in Wallonië, en 3 in Brussel plaats. In totaal zijn nu 9.388 Belgen aan covid-19 gestorven. De trend van het aantal doden per dag blijft dalen, gemiddeld met vijf procent per dag. Hetzelfde geldt voor de nieuwe opnames en het aantal besmettingen per dag.

Updates coronacrisis : liveblog - cijfers - inzicht - vragen - tips

In het nieuws