Foto: Belga

Geens: ‘PS en N-VA die regering aanvullen? Stoutste droom in vervulling’

Vicepremier Koen Geens hoopt nog altijd vurig op een regering waar zowel N-VA als PS deel van uitmaken. Dat benadrukte hij vanavond nogmaals in Terzake.

Mochten N-VA en de PS de huidige regering willen uitbreiden tot een volwaardige regering, ‘dan gaat mijn stoutste droom in vervulling.’ Dat gaf vicepremier Koen Geens (CD&V) vanavond toe in Terzake. Hij riep de PS in de studio op "zijn religie te maken".

De minister verwijst daarbij naar het gesprek dat PS-voorzitter Paul Magnette zou hebben gehad met N-VA-voorzitter Bart De Wever. ‘Men gaat niet met iemand 2,5 uur praten als men het niet ernstig meent. Want dan kan men het ook in een half uur", aldus Geens. "Ik hoop dat de PS een bocht heeft ingezet, maar ik durf het niet te geloven.’

Een piste die dezer dagen zou worden onderzocht, is de uitbreiding van de huidige regering-Wilmès naar een volwaardige federale regering. ‘Als het waar is dat we voor de zwaarste economische crisis staan, dan is het hoogst wenselijk dat die partijen die in hun respectieve gewesten de belangrijkste zijn, de motor zijn van die regering’, vindt minister Geens.

Een uitbreiding van die regering met PS en N-VA, die daarin dan de zwaargewichten zouden worden, zou Geens' “stoutste droom in vervulling doen gaan", luidde het. Het blijft met andere woorden ook zijn basisoptie dat de grootste partijen in elke taalgroep deelnemen aan de regering. Dat standpunt is dus niet gewijzigd ten opzichte van de periode voor de coronacrisis.

Bron: Belga
In het nieuws