Foto: rr

Twee verdachten rellen in Anderlecht aangehouden

Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem zal het korps van de politiezone Brussel-Zuid versterken. Intussen is de man om wie de rellen in Anderlecht waren begonnen, aangehouden.

Na het geval van politiegeweld in Anderlecht van afgelopen woensdag, had minister De Crem in het politiecommissariaat van Anderlecht een overleg met de burgemeester van Anderlecht en met de top van de politiezone Brussel-Zuid.

Bij dat overleg werd het incident van woensdag geanalyseerd en werden de uitdagingen van de politie besproken.

Minister De Crem gaat in op de vraag om de politiezone te versterken. Hoe dat concreet zal gebeuren ‘wordt verder gezamenlijk uitgewerkt’, zo staat te lezen in een persbericht van het kabinet-De Crem.

De Crem en burgemeester Cumps spraken ook met het korps, en met een van de betrokkenen bij het incident.

Intussen is de man om wie de rellen waren begonnen, aangehouden. Het zou gaan om Marwan K., een man met de Algerijnse nationaliteit die zonder papieren in ons land verblijft. Hij kreeg al negen keer het bevel het land te verlaten.

K. is in verdenking gesteld voor diefstal met geweld, in bende, en met wapenvertoon, en voor weerspannigheid in bende. Dat meldt het Brusselse parket.

Het parket heeft ook een onderzoek geopend naar de mensen die de arrestatie met geweld probeerden te verhinderen. Een man die aan de benen van K. trok om hem daarbij te bevrijden, is ook aangehouden. Het gaat om iemand die bij de politie al bekend staat wegens religieus radicalisme. 

Nieuwe rellen

Gisteravond waren er opnieuw rellen in Brussel, zo meldt de nieuwssite Bruzz. In een vechtpartij tussen dertig tot veertig mannen werden volgens getuigen schoten gelost. De vechtersbazen werden opgemerkt in de omgeving van Anneessens, de Lemmonnierlaan en de Papenvest.

Toen de politie ter plaatse kwam, was de vechtpartij al gedaan. De reden voor het vechten is niet bekend. Ook is niet duidelijk of er echt geschoten is, al vonden buurtbewoners vanmorgen wel een kogelhuls.

Bron: BELGA
In het nieuws