Politie schiet man dood in Aalter

De politie heeft in Aalter een man op straat doodgeschoten. Het gaat om een 35-jarige man uit Eeklo die met messen gewapend was.

De politie kreeg een oproep binnen dat er een man over straat liep met twee messen, zegt het parket. 'De politie ging ter plaatse naar de Weibroekdreef en trof daar de verdachte aan. Bij interceptie van de betrokkene heeft zich een schietincident voorgedaan, waarbij de precieze omstandigheden verder worden onderzocht.'

Het slachtoffer is aan zijn verwondingen overleden. Buurtbewoners vertelden aan Het Laatste Nieuws dat ze drie schoten kort op elkaar hoorden. Getuigen verwittigden de politie en die kwam snel ter plaatse, zegt het parket. 

De plaats van de feiten werd afgesloten. Er werd een tent geplaatst om het onderzoek af te schermen. Volgens de gebruikelijke procedure loopt er een onderzoek naar de gewapende man en naar het optreden van de politie. Het parket en het labo kwamen ter plaatse. Er werd ook een wetsdokter en een wapendeskundige aangesteld voor verder onderzoek.
 

Bron: Belga

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden