Foto: EPA-EFE
Vader van acteur Ben Stiller

Seinfeld-acteur Jerry Stiller is op 92-jarige leeftijd overleden

Acteur en komiek Jerry Stiller, de vader van Ben Stiller, is op 92-jarige leeftijd overleden. Hij is vooral bekend van de populaire sitcom Seinfeld. Daar speelde hij Frank Constanza.

Het is zijn zoon Ben Stiller die het overlijden meldt op Twitter. Volgens hem gaat het om het een natuurlijk overlijden, vanwege ouderdom. ‘Hij was een geweldige vader en grootvader en de meest toegewijde echtgenoot van Anne gedurende ongeveer 62 jaar. Hij wordt enorm gemist. Ik hou van je, vader.’

 

 

Jerry Stiller was onder meer te zien in Seinfeld, als de vader van George Costanza. Ook speelde Stiller in de komedieklassieker Hairspray van regisseur John Waters. De komiek werd vaak gecast als neuroot of als personage met weinig zelfbeheersing.

De acteur werd geboren in New York in 1927 en diende in het leger tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij brak door in de jaren zestig toen hij met zijn vrouw, Anne Meara, het komische duo Stiller and Meara vormde. Zij traden vaak op in de populaire Ed Sullivan show.

De komiek vertolkte de laatste jaren vaak bijrollen in films van zijn zoon Ben, zoals Zoolander, Hot pursuit en The heartbreak kid.

Seinfeld-acteur Jerry Stiller is op 92-jarige leeftijd overleden
Foto: AP

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden