Alexander De Croo neemt deel aan benefietconcert Lady Gaga

Angèle is niet de enige landgenoot die zaterdag deelneemt aan het benefietconcert van Lady Gaga en het actieplatform Global Citizen. Vicepremier Alexander De Croo tekent ook present.

De Croo waagt zich niet aan een lied, maar zal toelichting geven over de Belgische steun voor de ontwikkeling van een vaccin tegen het coronavirus. Met het concert ‘One World: Together at home’ wil Lady Gaga zaterdag steun vergaren en geld inzamelen voor het covid-19 Response Solidarity Fund van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Naast Angèle en De Croo strikte de wereldster voor haar line-up een honderdtal bekende figuren en groepen zoals Paul McCartney, Elton John, Eddie Vedder, Taylor Swift, Céline Dion, Chris Martin en de Rolling Stones.

De rol van minister De Croo bestaat erin om in een videoboodschap uitleg te geven over de Belgische steun voor de Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI), een internationale alliantie van publieke en private partners die de ontwikkeling van een vaccin willen versnellen. ‘Als we mensenlevens willen redden, moeten we ook de ontwikkeling van vaccins versnellen. Het is de ambitie van CEPI om op een termijn van vier maanden te kunnen overgaan tot klinische studies. Dat is aanzienlijk korter dan gewoonlijk’, zei De Croo in een persmededeling vrijdag.

‘Best fier’

Volgens de minister is het niet toevallig dat ons land gevraagd wordt om van de partij te zijn. ‘We zijn een klein land, maar we spelen internationaal een belangrijke rol in de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen en vaccins. De Belgen Peter Piot, directeur van de London School of Hygiene & Tropical Medicine, en Paul Stoffels, Chief Scientific Officer van Johnson & Johnson, zijn twee van de stuwende krachten achter CEPI en wereldwijd een autoriteit. Daar mogen we best fier op zijn.’

De Croo was in 2018 ook al aanwezig op het Global Citizen Festival in het Zuid-Afrikaanse Johannesburg om er vrouwenrechten en gendergelijkheid te promoten. Hij deelde toen het podium met wereldsterren als Beyoncé en Ed Sheeran.

90 miljoen dollar

Lady Gaga riep haar contacten op om geld te doneren. De popster heeft al zeker 90 miljoen dollar (bijna 82 miljoen euro) opgehaald, dankzij giften van kennissen zoals Apple-baas Tim Cooke. Hij maakte zo’n 10 miljoen dollar (ongeveer 9,1 miljoen euro) vrij. Gaga doneerde zelf de opbrengsten van haar make-upmerk Haus Of Gaga.

Het concert is zaterdag vanaf 20 uur Belgische tijd zes uur lang te volgen zijn via sociaalmediasites als Facebook, Twitter, Instagram en YouTube. In de loop van de volgende dagen zullen tientallen televisiezenders van over de hele wereld het online concert geheel of gedeeltelijk uitzenden. Het is ook te bekijken op Q2 op zondag om 17.30 of 22.45 uur, en maandagochtend om 8 uur. Eén zendt het uit om 21.55 uur.

Bron: BELGA

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen