Foto: AP

Meer dan 12.000 kandidaten om astronaut te worden bij NASA

De Nasa heeft meer dan 12.000 kandidaturen ontvangen voor haar nieuwe ‘astronautenklas’, maakte het Amerikaanse ruimtevaartbureau woensdag bekend. Er zal evenwel zeker maar plaats zijn voor een tiental van hen.

Tussen 2 en 31 maart wachtte Nasa kandidaturen in. Uiteindelijk kwamen er uit alle Amerikaanse staten, Washington D.C. en vier territoria kandidaturen.

Er start nu een lange schiftingsprocedure, met onder meer een gesprek in het Johnson Space Center in Houston met de meest gekwalificeerde kandidaten. Nasa denkt zijn nieuwe ‘astronautenklas’ in de zomer van 2021 bekend te kunnen maken.

Bij de vorige rekrutering, in 2017, waren er 18.300 gegadigden, een record. Slechts twaalf belandden uiteindelijk in de ‘klas’.

De Nasa telt momenteel 48 actieve astronauten. Sinds de jaren zestig heeft het Amerikaanse ruimtevaartbureau 350 mensen uitverkoren om te trainen voor ruimtemissies.

De nieuwe rekruten zullen niet alleen voor missies naar het Internationaal Ruimtestation in aanmerking komen, maar ook naar de Maan en mogelijk Mars. De bemande Amerikaanse terugkeer naar de Maan is voor 2024 gepland.

Bron: BELGA
In het nieuws