Foto: Yorick Jansens

Kortrijkse coronapatrouille betrapt drugsdealers

Een politieteam van de politiezone Vlas heeft drie drugsdealers uit Kortrijk en Waregem betrapt tijdens een coronapatrouille. De politie en het parket zijn een onderzoek gestart.

De agenten merkten dinsdagnamiddag ter hoogte van de Wiellewaallaan in Kortrijk een verdacht voertuig op. Toen ze de inzittenden wilden controleren, zetten die het op een lopen. Na een korte achtervolging konden twee verdachten worden opgepakt. Een derde verdachte werd wat later aangetroffen. Hij stelde zich erg agressief op.

De drie zijn geen onbekenden voor de politie en justitie. In de wagen werden cocaïne en cash geld aangetroffen en tijdens enkele huiszoekingen werden ook nog cannabis en gripzakjes gevonden.

Slagen en verwondingen

De vader van een van de verdachten ging een van de agenten te lijf tijdens de huiszoeking. Hij werd eveneens opgepakt. De twee meerderjarige verdachten werden in snelrecht gedagvaard voor inbreuken op de coronamaatregelen en ook de vader zal zich voor de rechter moeten verantwoorden voor opzettelijke slagen en verwondingen aan een agent.

Het onderzoek naar de drugshandel loopt. De drie kregen tot slot ook een pv voor een niet-essentiële verplaatsing en het niet-naleven van het samenscholingsverbod.

Bron: belga
In het nieuws