Foto: dS Audio

Onze reporter zag aan de Turks-Griekse grens hoe vluchtelingen tactische schaakstukken werden

Sinds de Turkse president Erdogan eind februari zei dat Turkije vluchtelingen niet langer zou beletten om Europa te bereiken, heerst aan weerszijden van de Turks-Griekse grens chaos. De Standaard-journalist Kasper Goethals reisde een hele week door het gebied en sprak er met Griekse burgers, vluchtelingen en migranten.
Op 28 februari zei Erdogan dat de grens tussen Turkije en Griekenland geopend werd. Vluchtelingen en migranten die droomden van Europa, snelden erheen, maar botsten toch op een gesloten Griekse grens. Sindsdien wachten langs de Turkse kant van de grens duizenden mensen, in de hoop dat die alsnog opent. Langs de Griekse kant heerst xenofobie en patriottisme en wordt het heft in eigen handen genomen, zo zag De Standaard-journalist Kasper Goethals.

Meer weten

Lees hier het artikel van Kasper Goethals over de gewonde en dode vluchtelingen aan de Turks-Griekse grens.

Lees hier het artikel van Kasper Goethals over de Griekse xenofobie en het patriottisme aan de Turks-Griekse grens.

Lees hier het artikel van Kasper Goethals over de migratiecrisis aan de Turks-Griekse grens.

Reageer

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties? Mail dsaudio@standaard.be

Credits

Journalist Kasper Goethals | Host Lise Bonduelle | Redactie Lise Bonduelle | Eindredactie Annelies Vanderoost | Audioproductie Fien Dillen en Brecht Plasschaert | Muziek Brecht Plasschaert | Chef Audio Wouter Van Driessche | Extra geluidsfragmenten Kasper Goethals en Reuters

Over deze podcast

Journalistiek om naar te luisteren. Dat is dSAudio. Van maandag tot vrijdag praat een journalist van De Standaard u elke dag een twintigtal minuten bij over een actuele kwestie. Om te beluisteren wanneer lezen geen optie is.

In het nieuws