Foto: belga

Bel20-index op laagste peil in vier jaar

De aandelenbeurzen probeerden vandaag recht te klauteren na de uppercut op maandag. Aanvankelijk deed Brussel het ook goed, maar finaal ging de beurs zwaar onderuit.

De aandelenmarkten leken vandaag wat te herstellen van de zware terugval van daags voordien, maar bij het sluiten van de handel domineerden toch weer de rode cijfers. De Bel20-index eindigde daarbij 0,61 procent lager op 3.155,60 punten, meteen het laagste peil sinds februari 2016.

In de loop van de handelssessie stond de graadmeter zelfs even op een winst van 5,35 procent. De beleggers trokken zich toen nog op aan een uitlating van de Amerikaanse president Donald Trump. Die had een stevig steunpakket beloofd, waarbij hij hintte op een belastingverlaging en goedkope leningen voor de bedrijven.

Maar uiteindelijk nam de onzekerheid daarover toch weer toe en sloeg de stemming om. Zeker toen ook de Amerikaanse beurs slecht opende (daarna ging Wall Street evenwel weer hoger).  Van de twintig aandelen die meetellen voor de berekening van de Bel20-index eindigden er dan ook vijftien in het rood. Vooral Proximus en Ontex kregen een nieuwe tik. Beide aandelen gingen 4,90 procent lager. De telecomonderneming, die haar financieel directeur Sandrine Dufour op 1 juli ziet overstappen naar UCB (- 2,43 procent tot 81,96 euro), sloot daarbij af op 19,59 euro. De luierfabrikant eindigde op 15,50 euro.

Het grootste dagherstel bij de grote waarden was dan weer voor KBC, dat 2,04 procent hoger afsloot op 55,08 euro. Umicore volgde met een bonus van 1,82 procent bij een slotkoers van 36,29 euro. Ageas voegde 1,49 procent aan zijn notering toe om af te sluiten op 36 euro. En AB InBev eindigde 0,71 procent hoger op 43,01 euro.