Foto: Photo News

Man opgepakt die opgeroepen zou hebben tot geweld tegen Michel Lelièvre

In Brussel is maandagochtend een man opgepakt die op sociale media zou opgeroepen hebben om Michel Lelièvre, de recent vrijgelaten handlanger van Marc Dutroux, aan te vallen. Dat meldt het Brusselse parket. De man, geboren in 1988, wordt momenteel verhoord door de politie.

Het Brusselse parket geeft maandagnamiddag in een persconferentie meer uitleg over het onderzoek en de arrestatie. ‘Tot dan wordt geen verdere informatie of commentaar gegeven’, zegt parketwoordvoerder Denis Goeman.

De drugsverslaafde kompaan van Dutroux kreeg in 2004 25 jaar cel als lid van de bende-Dutroux. Hij werd toen schuldig bevonden aan een lange reeks aanklachten, waaronder die van foltering en opsluiting van vier meisjes, van wie er twee het met de dood bekochten.

Op 30 november had de Brusselse strafuitvoeringsrechtbank besloten Lelièvre vervroegd vrij te laten. Op 2 december mocht de man de gevangenis verlaten, waarna hij onderdak vond in Anderlecht. Daar werd hij op 18 december vlakbij zijn verblijfplaats aangevallen. Een dag voordien hadden aanvallers ook al vernielingen aangericht in zijn appartement.

Het Brusselse gerecht opende een gerechtelijk onderzoek naar die feiten, maar opende ook een vooronderzoek naar een anonieme groep op Facebook die een ‘jacht op Michel Lelièvre in Brussel’ had geopend. Het account werd in het Kerstweekend offline gehaald, maar intussen waren meer dan 700 personen lid geworden van de groep die zich geroepen voelde om rechter te spelen.

Het is in dat laatste onderzoek dat maandagochtend de 31-jarige man werd opgepakt.

Bron: BELGA

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden