Foto: dSAudio

Corona: waarom virussen almaar sneller viraal gaan

De wereldwijde impact van het coronavirus is groot. Veel groter dan het pakweg vijftig jaar geleden zou zijn geweest. En dat vraagt om een nieuwe aanpak.

 

We reizen meer dan ooit tevoren, en dat Tesla zijn auto’s in China produceert is niet meer dan normaal. Maar het coronavirus legt in één klap de achilleshiel van de globalisering bloot: over de hele wereld maakt men zich zorgen over mogelijke besmetting en de productie van grote bedrijven ligt volledig stil. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie vormt dit soort epidemieën een van de grote uitdagingen van het komende decennium. En dus moeten we ons daar zowel op medisch als economisch gebied op voorbereiden.

Meer weten

Lees hier het artikel van Stijn Decock over de impact van het coronavirus op de economie.

Lees hier het artikel van Maxie Eckert over de aanpak van het coronavirus.

Reageer

Vragen, opmerkingen of suggesties? Mail dsaudio@standaard.be

Credits

Journalist Maxie Eckert en Stijn Decock | Host Niels De Keukelaere | Redactie Niels De Keukelaere | Audioproductie Brecht Plasschaert | Muziek Brecht Plasschaert | Eindredactie Anna Korterink | Chef Audio Wouter Van Driessche

Over deze podcast

Journalistiek om naar te luisteren. Dat is dSAudio. Van maandag tot vrijdag praat een journalist van De Standaard u elke dag een twintigtal minuten bij over een actuele kwestie. Om te beluisteren wanneer lezen geen optie is.

De podcasts van De Standaard