Foto: Defensie

Belgische militairen rijden op explosief in Mali: drie gewonden

Opnieuw zijn Belgische militairen in Mali op een explosief gereden met hun patrouillevoertuig. Drie soldaten raakten gewond, niemand is in levensgevaar.

Vrijdag in de vooravond is een Belgisch patrouillevoertuig in het noorden van Mali op een explosief gereden. Drie Belgische militairen raakten gewond.

Eén militair werd overgebracht naar een Frans militair hospitaal in Gao. Hij zal een ingreep aan de voeten ondergaan. De twee andere militairen, van wie één een arm gebroken heeft, werden ter plaatse verzorgd.

‘Alle militairen zijn buiten levensgevaar en hun toestand is stabiel. De families van de getroffen militairen werden verwittigd’, zegt Defensie.

Op 1 januari gebeurde al een gelijkaardig incident. Daarbij raakten twee militairen gewond.

Het Belgisch leger is met 90 militairen aanwezig in Mali in het kader van de operatie ‘MINUSMA’ (United Nations Multidimensional Integrated Stabilization Mission in Mali). Het is een vredesmissie van de Verenigde Naties met als doel het land te stabiliseren en het politieke proces te begeleiden. België is daar eveneens aanwezig met tien militairen in het kader van de Europese missie die het Malinese leger traint (EUTM Mali).

In het nieuws