Foto: BELGA

Belgische militairen die gewond raakten in Mali aan de beterhand

De gezondheidstoestand van de twee Belgische soldaten die woensdagochtend gewond raakten in Mali wordt beschouwd als ‘geruststellend’. Dat zegt de persdienst van Defensie donderdag, die eraan toevoegt dat ‘momenteel niets hun repatriëring vereist’.

De twee soldaten maken deel uit van het Istar-bataljon van Heverlee, dat gespecialiseerd is in verkenning. Hun identiteit zal niet worden bekendgemaakt, aldus Defensie.

Hun lichtgepantserde voertuig MPPV (‘Multipurpose Protected Vehicles’) van het type Dingo II reed woensdag om 10.16 uur in Mali op een explosief. De twee gewonden werden overgebracht naar het veldhospitaal van de Franse operatie Barkhane in Gao (Noord-Mali) en vervolgens naar de Duitse ziekenboeg van de VN-missie voor de stabilisatie van het land (MINUSMA). Een derde soldaat werd overgedragen voor controle. Er loopt nog een onderzoek naar het incident.

Momenteel zijn negentig Belgische militairen in het kader van de operatie MINUSMA (United Nations Multidimensional Integrated Stabilization Mission in Mali) gestationeerd in Mali.

Bron: BELGA
In het nieuws