• Molenbeek

Politie Brussel zoekt beelden van vernielingen op oudejaarsnacht

‘De politie zal een taskforce oprichten om de incidenten van oudejaarsavond te onderzoeken en roept daarvoor op om beeldmateriaal door te sturen’, zegt parketwoordvoerder Denis Goeman. Eén adres: info@polbru.be.

‘Er komt in elke politiezone en bij de federale politie een coördinator en we gaan zo veel mogelijk beeldmateriaal inzamelen om de oproerkraaiers te identificeren’, zegt commissaris Philippe Van Den Hole, woordvoerder van de politie Brussel Hoofdstad/Elsene. ‘De bedoeling is om deze mensen op te sporen en duidelijk te maken dat dergelijk gedrag onaanvaardbaar is en niet ongestraft blijft. We doen een oproep aan iedereen die over beelden beschikt, burgers, bedrijven of nieuwsmedia, om die door te sturen naar info@polbru.be.’

Tijdens oudejaarsavond in Brussel werden 185 administratieve en 26 gerechtelijke arrestaties verricht. Van die 26 personen zijn er zes ter beschikking gesteld van het parket. Drie van hen worden verdacht van diefstal en kregen een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank.

Agenten gewond, bushokje vernield

Behalve de arrestaties werd een twintigtal voertuigen in brand gestoken en vlakbij het metrostation Beekkant werd rond 02.00 uur een 21-jarige man zonder papieren in het been gestoken na een woordenwisseling. Op camerabeelden was te zien hoe hij nadien het station binnenstrompelde en in elkaar zakte. Hij verloor veel bloed maar zou niet in levensgevaar verkeren.

Twee agenten van de zone Zuid raakten lichtgewond nadat ze vuurwerk op zich gekregen hadden. Ze konden na verzorging hun werk voortzetten. Een agent van de zone Noord werd dan weer het slachtoffer van een licht arbeidsongeval nadat een politiehond hem gebeten had.

Aan de halte Ieper werd rond 0.22 uur een tram bekogeld met projectielen waardoor de ramen sneuvelden. Op twee metrostellen aan station Erasmus werd graffiti aangebracht en in Ukkel vernielden vandalen een bushokje.

Bron: Belga
In het nieuws