Foto: Photo News

Parket start onderzoek naar ‘jacht’ op handlanger Marc Dutroux

Het parket van Brussel is een onderzoek gestart naar aanzetten tot geweld en bedreigingen naar aanleiding van oproepen op sociale media om Michel Lelièvre te lynchen. Dat meldt de krant La Libre Belgique.

Lelièvre heeft 23 jaar in de ­gevangenis gezeten, maar de volkswoede tegen de handlanger van Marc Dutroux is nog niet gaan liggen. Een anonieme groep zou op Facebook vanaf 1 december een ‘jacht op Michel Lelièvre in Brussel’ geopend hebben. Het Facebookaccount werd afgelopen weekend offline gehaald.

Er zouden meer dan 700 personen lid geworden zijn van de groep die zich geroepen voelde ‘om zelf rechter te zijn’. Bij die personen zou ook een jongere zijn die als kandidaat is opgekomen op de Lijst Destexhe (een rechts-liberale politicus die zich heeft afgescheurd van de MR, red.) bij de recente regionale verkiezingen, aldus de krant.

'We zullen niet berusten'

Intussen zou de groep van zelfbenoemde ‘rechters’ al een nieuwe jacht geopend hebben. ‘We zullen hem ook elders opjagen. We zullen niet berusten’, aldus de groep.

Michel Lelièvre werd verwond in Anderlecht op 18 december door buurtbewoners. Die aanval bleek niets te maken te hebben met de omstreden Facebookgroep. In overleg met het parket en de rechtbank voor strafuitvoering heeft hij een nieuwe tijdelijke woonplaats betrokken, in afwachting van een definitieve verblijfplaats.

Bron: belga

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden