Foto: svg

Dodelijk ongeval met vrachtwagen op E40: rijbaan vrij na zeven uur hinder

De E40 was dinsdagmiddag urenlang deels versperd door een ongeval in Aalter, in de richting van Gent, nadat een vrachtwagen in een gracht terechtkwam en de bestuurder om het leven kwam.

De meest recente verkeersinformatie vind u hier.

De E40 is dinsdagavond opnieuw vrij in de richting van Gent nadat een vrachtwagen in een gracht terechtkwam en de bestuurder om het leven kwam. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. De rechterrijstrook was bijna zeven uur versperd.

Het ongeval gebeurde op de E40 rond 9.45 uur voorbij de afrit Aalter in de richting van Gent. Een vrachtwagen raakte van de weg en kwam in een gracht terecht. Er waren geen andere voertuigen bij het ongeluk betrokken. De vrachtwagenbestuurder, een 46-jarige man, overleefde het ongeval niet. De rechterrijstrook was tot 16.30 uur versperd en er stond een lange file.

De Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen heeft een wetsdokter aangesteld om het slachtoffer te onderzoeken. Er werd geen verkeersdeskundige aangesteld, omdat een getuige het ongeval zag gebeuren. Mogelijk werd de bestuurder onwel achter het stuur en overleed hij voor het voertuig in de gracht terechtkwam.

Bron: BELGA

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden