Foto: mmv

Jongeren die leraar mishandelden, waren geen leerlingen van de school

Vijf jongeren hebben afgelopen nacht ingebroken in een school in Anderlecht en hebben daar een leraar zwaar mishandeld. De vijf zijn geen leerlingen van de school.

De school Saint-Vincent in Anderlecht bleef dicht vandaag. De leerlingen mochten thuisblijven, de leerkrachten brachten hun lokaal in orde en gingen daarna ook naar huis. De reden: vijf jongeren waren 's nachts de school binnengevallen. Aanvankelijk werd gezegd dat de vijf naar school gaan in die school, maar dat ontkent de directie nu.

De vijf waren via een raam naar binnen geklommen en vervolgens hebben ze er drie brandblusapparaten leeggespoten en één en ander stukgeslagen. Ze waren naar verluidt op zoek naar geld. In de school troffen ze ook een leraar aan, die ze vastbonden op een stoel en slagen toedienden. De leraar was, zo zegt de directrice, in slaap gevallen boven zijn boeken.

De vijf gingen er vervolgens vandoor met de wagen van hun slachtoffer, maar kregen in Sint-Jans-Molenbeek een ongeluk. De leraar is minstens tien dagen werkonbekwaam.

‘Het parket heeft een onderzoek geopend voor diefstal met geweld en bedreigingen en vernieling van roerende goederen met geweld en bedreigingen’, zegt parketwoordvoerster Stéphanie Lagasse. ‘Het lab van de federale politie voert een sporenonderzoek uit in de school en in de wagen om de daders op te sporen.’

De vijf jongeren zijn momenteel nog niet geïdentificeerd, maar volgens de directie gaat het allerminst om leerlingen van de school. ‘De schade is aanzienlijk’, aldus parketwoordvoerster Lagasse.

Normaal is de school, een kleuter- en basisschool, morgen weer open voor haar vierhonderd leerlingen.

Bron: BELGA
In het nieuws