Zes doden bij schietpartij Tsjechisch ziekenhuis, dader benam zich van het leven

Bij een schietpartij in een ziekenhuis in het Tsjechische Ostrava zijn dinsdag zes doden en twee gewonden gevallen. De vermoedelijke dader heeft zich van het leven benomen, zo heeft de politie dinsdag meegedeeld.

Bij de schietpartij in het Tsjechische ziekenhuis vielen zes doden en twee gewonden. Dat heeft woordvoerster Pavla Jirouskova van de plaatselijke politie bekendgemaakt. Eén andere man heeft zich na de schietpartij door het hoofd geschoten in een wagen. De wagen, een Renault Laguna, werd op dat ogenblik gezocht. Even later deelde de politie mee dat het ook effectief om de dader ging. 

Volgens de Britse openbare omroep BBC heeft de politie de man aangetroffen in een auto in de nabijheid van de kliniek. Hij heeft zich een kogel door het hoofd geschoten toen de politie hem op het spoor kwam. Het gaat om een 42-jarige man, weet het Britse Sky News.

Getuige

De politie had eerder al een foto gepubliceerd van de vermoedelijke dader, maar maakte later bekend dat de dader niet de man zou zijn van wie de foto verspreid is. Het zou gaan om een 'belangrijke getuige'. Op de foto staat een roodharige man met een rode vest. Volgens de publieke televisie was hij ongeveer 1,80 meter groot.

Volgens het dagblad DNES speelde het drama zich af bij de dienst traumatologie van het ziekenhuis. Medewerkers van het ziekenhuis werden aangemaand hun afdeling niet te verlaten. Het ziekenhuis was ook dicht en het nam geen nieuwe patiënten meer op.

Zes doden bij schietpartij Tsjechisch ziekenhuis, dader benam zich van het leven
Foto: EPA-EFE

De politie was massaal en met een speciaal commando ter plaatse, zo meldde het Tsjechische persbureau CTK. De schietpartij deed zich omstreeks 07.00 uur voor, twitterde minister van Binnenlandse Zaken Jan Hamacek. Die begeeft zich ter plaatse. De bevoegde autoriteiten van de regio hebben een crisiscel in het leven geroepen.

 

Zes doden bij schietpartij Tsjechisch ziekenhuis, dader benam zich van het leven
Foto: EPA-EFE
Bron: BELGA
In het nieuws