• Juice Wrld op de Billboard Music Awards in 2019.

Rapper Juice Wrld overleden op 21-jarige leeftijd

De Amerikaanse rapper Juice Wrld is zondag op 21-jarige leeftijd overleden, meldt entertainmentsite TMZ. Hij zou onwel geworden zijn op de luchthaven en naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij even later overleed.

De Amerikaanse rapper Juice Wrld - echte naam Jarad Anthony Higgins - zou bij aankomst op de luchthaven Chicago Midway in elkaar gestuikt zijn. Volgens entertainmentsite TMZ was hij nog bij bewustzijn toen hij door de hulpdiensten werd afgevoerd. Hij overleed kort nadien in het ziekenhuis. 

Het ziekenhuis heeft het nieuws ook bevestigd aan Billboard en The New York Times. De autopsie moet nog plaatsvinden.

De rapper vierde vorige week nog zijn 21ste verjaardag en had al twee studio-albums en een mixtape met Future op zijn naam. Zijn bekendste nummer ‘Lucid Dreams’ stond in ons land zes weken in de Ultratop en piekte op plaats 46. De hit samplet ‘Shape of my heart’ van Sting en kon ook op complimenten van The Police-frontman himself rekenen. In het verleden werkte hij ook samen met rappers als Travis Scott, Nicki Minaj, Young Thug en Lil Wayne.

Vanuit de hiphopwereld stromen de steunbetuigenissen binnen. Chance The Rapper, die net als Higgins opgroeide in Chicago, toonde zich erg emotioneel in een bericht op Instagram. Drake en Lil Nas X betreuren dan weer dat zoveel jonge talenten zo vroeg heengaan. Daarmee verwijzen ze allicht naar Higgins' generatiegenoten Xxxtentacion en Lil Peep, die rond dezelfde leeftijd stierven. Over hen rapte Juice Wrld in zijn nummer 'Legends' de nu pijnlijk profetische verzen: ‘What’s the 27 club? We ain’t making it past 21' (‘Wat is de 27 club? Wij raken niet eens voorbij 21’).

Juice Wrld startte zijn carrière vier jaar geleden en brak door in 2017 met het nummer ‘All girls are the same’. Dat nummer leidde tot een contract bij Interscope, waar ook bekende namen als Eminem, Billie Eilish en Kendrick Lamar getekend hebben.

Juice Wrld trad op 6 maart nog op in ons land als voorprogramma van Nicki Minaj in Paleis 12.

In het nieuws