Foto: BELGA

Somers prijst Ninove voor aanpak rond samenlevingsproblemen

‘Ninove heeft me verrast met hun visie en creativiteit rond samenlevingsproblemen’, zegt Vlaams Minister van Integratie Bart Somers (Open VLD), die de Oost-Vlaamse stad zaterdag een werkbezoek bracht.

De Oost-Vlaamse stad Ninove wil 5 tot 8 bijkomende wijkagenten aanwerven om uitdagingen rond migratie en de grootstedelijke problemen uit Brussel aan te pakken. Maar er komen ook 2 stadsmariniers en 2 buurtwerkers bij, en maatschappelijk werkers worden de straat opgestuurd.

Ninove krijgt een financiële impuls van 1 miljoen euro om samenlevingsproblemen aan te pakken. Extra middelen die de stad onder meer wil investeren in politieagenten en wijkwerkers. ‘Maatschappelijke werkers zullen niet meer achter het bureau werken maar op locatie. Zo kan je problemen effectief detecteren en de juiste hulpverlening aanbieden’, zegt burgemeester Tania De Jonge van Ninove (Open VLD).

De aanpak valt in de smaak bij Vlaams minister Bart Somers. ‘Ninove zit in de schaduw van Brussel en wordt geconfronteerd met een instroom van mensen met een soms zwakker profiel’, zegt de minister. De Oost-Vlaamse stad, waar het uiterst rechtse Forza Ninove van Guy D’haeseleer electoraal sterk staat, zal extra politieagenten inzetten, maar bekijkt ook hoe bijvoorbeeld hulp bij huiswerk tot sociale mobiliteit kan leiden. ‘Ninove doet dat op een verstandige manier. Duidelijk lijnen trekken en kordaat waar nodig. Maar er ook voor zorgen dat niemand achter blijft’, besluit minister Somers.

Bron: BELGA
In het nieuws