Foto: BELGA

Slecht weer vandaag

Een regenzone trekt vrijdag over ons land en wordt gevolgd door zachte onstabiele maritieme lucht. Het is regenachtig en winderig, zegt het KMI.

Een depressie over het noorden van de Noordzee veroorzaakt een snelle zuidwestelijke stroming naar West- Europa. Het wordt wel gevoelig zachter met maxima tussen 2 en 11 graden. We krijgen een toenemende zuiden- tot zuidwestenwind met rukwinden tot 60 à 70 km/u.

Zaterdag wordt het tijdelijk rustiger. Het is wisselend tot meestal zwaarbewolkt met in het oosten meer wolkenvelden. Daar kan lokaal ook een buitje vallen. Het wordt vrij zacht met maxima tussen 5 en 10 graden. De wind is matig uit zuidwest tot west.

Zondag trekt een nieuwe regenzone van west naar oost door ons land. In de namiddag en avond volgen er buien. De temperaturen stijgen naar waarden tussen 6 en 12 graden bij een vrij krachtige wind uit het zuidwesten.

Maandag is het winderig met buien. Een donderslag is niet uitgesloten. De temperaturen dalen enkele graden en schommelen tussen 4 en 9 graden. De wind blijft vrij krachtig uit west tot noordwest. Dinsdag wordt het tijdelijk beter alvorens een nieuwe regenzone ons land tijdens de nacht van dinsdag op woensdag bereikt. Het wordt frisser met maxima tussen 3 en 7 graden.

Bron: BELGA
In het nieuws