Foto: jph

Project 'Modernisering Burgerlijke Stand' wint ‘e-gov award’

Het project 'Modernisering Burgerlijke Stand' is de laureaat van de zestiende editie van de ‘e-gov awards’ van Agoria.

Met de ‘e-gov awards’ zet Agoria, de sectorfederatie voor de technologische industrie, overheden in de bloemetjes die met digitale projecten de dienstverlening aan de bevolking en de bedrijfswereld verbeteren. De hoofdprijs ging dit jaar naar het project Modernisering Burgerlijke Stand van het Beheerscomité Burgerlijke Stand, dat verschillende overheidsdiensten vertegenwoordigt.

Van Napoleon naar digitale akte

Het initiatief maakte volgens de jury ‘komaf met de papieren akte uit de tijd van Napoleon'. Bovendien rolde het meteen 'de digitale akte' uit 'over het ganse land’. ‘Met één big bang startten op 31 maart van dit jaar alle 581 Belgische gemeenten en 102 consulaire posten met de Databank van Akten van de Burgerlijke Stand (DABS).’

Vijf andere prijzen

Naast de hoofdprijs reikte Agoria donderdag ook nog prijzen uit in vijf categorieën. In de categorie ‘rendabiliteit’ kwam Modernisering Burgerlijke Stand opnieuw als winnaar uit de bus. De overige awards gingen naar de Vlaamse Woningpas (gebruiksvriendelijkheid), Naar een Parallel Universum Gent (innovatie), BE-Alert (samenwerking) en Lokale besturen als gelinkte open data (open data).

Bron: BELGA

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden