Foto: BELGAIMAGE

Ook bol.com stopt verkoop misplaatste kerstversiering met foto’s van Auschwitz

In navolging van Amazon heeft ook bol.com decoraties met afbeeldingen van concentratiekamp Auschwitz-Birkenau uit de verkoop gehaald. Dat laat de webshop weten. Het gaat bij bol.com om wanddecoraties van canvas of hout.

Het Auschwitz Memorial museum in Polen bekritiseerde internetgigant Amazon voor de verkoop van kerstversiering met beeltenissen van het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. ‘Het verkopen van kerstversiering met foto’s van Auschwitz is niet gepast’, tweette het Auschwitz Memorial museum. ‘Auschwitz op een flessenopener is onrustwekkend en onrespectvol.’ Later berichtte het museum dat de producten verdwenen waren. ‘Alle verkopers moeten onze richtlijnen volgen, wie dat niet doet zal onderzocht worden en eventueel verwijderd’, zei een woordvoerder van Amazon in een persbericht.

Amazon besloot de producten uit de handel te halen en ook bol.com maakte niet veel later de beslissing om de decoraties uit de verkoop te halen. In een reactie laat bol.com weten dat de artikelen als 'misplaatst en kwetsend' worden ervaren door de webshop. 'Daarom hebben wij verkooppartner MuchoWow gevraagd dit offline te halen. Binnen het geautomatiseerde systeem waar zij mee werken, is dit over het hoofd gezien.' MuchoWow biedt excuses aan aan iedereen die dit als kwetsend heeft ervaren, meldt bol.com.

Het museum meldt dat de producten wel nog te vinden zijn op de webwinkel Wish. ‘We hopen dat zij, net zoals Amazon, snel zullen handelen en de producten zullen verwijderen’, tweet Auschwitz Memorial.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

In het nieuws
Niet te missen