Toekomstige vader overleden bij instorting gebouw in Bergen

In de Rue des Juifs in het centrum van Bergen is vanmiddag een gebouw ingestort. De huurder van de woning is omgekomen. Twee anderen raakten lichtgewond. Nu de opruimingswerken zijn beëindigd, is duidelijk dat er geen andere slachtoffers onder het puin lagen, aldus het stadsbestuur.

Het gebouw stortte in rond 13 uur 's middags. De politie zegt dat het gebouw leed onder stabiliteitsproblemen. Ook waren op de eerste verdieping bouwwerkzaamheden aan de gang. De eerste en tweede verdieping zijn ingezakt. De gevel is nog deels intact.

Wellicht werden er afbraakwerken gedaan zonder eerst de stabiliteit in de woning te controleren. Met de gekende gevolgen.

Het overleden slachtoffer, de huurder van rond de 30 jaar, zou weldra vader worden, zo meldde een vriend die ter plaatse kwam poolshoogte nemen aan Het Nieuwsblad. Twee andere personen, bouwvakkers die op dat moment aan het werk waren, hebben de ramp overleefd. Ze raakten slechts lichtgewond.

De brandweer had het aanvankelijk over een vijftal vermisten. Onder hen een zwangere vrouw, allicht de partner van de overleden man. Zij waren evenwel niet thuis op het moment van de instorting.

De hulpdiensten zochten onder het puin nog naar mogelijke bijkomende slachtoffers, maar de opruimactie is nu stopgezet. Er zijn geen bijkomende slachtoffers gevonden, zo meldt het stadsbestuur. Het gemeentelijke rampenplan werd om 19.45 uur opgeheven.

Wat overblijft van het gebouw zelf is wel nog instabiel. Ook de twee naburige woningen van het beschadigde gebouw werden onbewoonbaar verklaard, en de bewoners ervan geëvacueerd. Vanaf woensdag gaan de stabilisatiewerken van start.

De precieze oorzaak van de instorting is overigens nog steeds niet duidelijk. Het arbeidsauditoraat heeft een onderzoek geopend.

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen