Foto: BELGA

Marghem steunt Bouchez als MR-voorzitter

Ook minister Marie-Christine Marghem schaart zich achter Georges-Louis Bouchez in de voorzittersverkiezingen bij de MR.

Met Sophie Wilmès heeft Charles Michel nu al een opvolger aan het hoofd van de ontslagnemende minderheidsregering. Maar daarnaast draagt Michel ook nog altijd het petje van voorzitter van de MR. Maar ook van die opvolging wordt werk gemaakt. Op 12 november worden de stemmen geteld, soms lijkt het wel dat de race al gelopen is. George-Louis Bouchez zit in poleposition. Zowat de hele partijtop heeft zich al achter hem geschaard. Achter de schermen zou Michel het goudhaantje steunen. Maar daarnaast hebben kopstukken als premier Sofie Wilmès, federaal minister Daniel Bacquelaine, nieuwbakken federaal minister David Clarinval en Waals minister Jean-Luc Crucke hun steun al uitgesproken voor Bouchez.

Daar komt nu federaal Energieministe Marie-Christine Marghem bij. ‘Diegene met het juiste profiel op het moment dat met het vertrek van Charles Michel en Didier Reynders twee generaties tegelijkertijd vertrekken, is Bouchez’, liet ze weten aan Le Soir.

Niet dat Bouchez tweederangsfiguren tegenover zich krijgt. Kamerlid Philippe Goffin is al aan zijn vierde termijn als burgmeester van Crisnée bezig en Brussels Parlementslid Clémentine Barzin diende op het kabinet van Didier Reynders. De bekendheid van federaal minister Denis Ducarme en ex-Senaatsvoorzitter en nu eerste schepen van Luik Christine Defraigne reikt zelfs tot ver buiten de partij. Maar tenzij Bouchez de komende weken nog een flinke uitschuiver maakt, lijkt de voorzittersstrijd bij de MR een gelopen race. (cv, lob)

In het nieuws