Foto: Getty Images/iStockphoto

De tien landen om volgend jaar te zien volgens Lonely Planet

Een mogelijke Brexit doet niets af aan de kwaliteiten van Engeland als reisbestemming, oordeelde reisgids Lonely Planet bij de samenstelling van zijn jaarlijkse lijst met reistips. Ook een ander buurland haalde de top tien.

Het einde van het jaar nadert, dus Lonely Planet heeft opnieuw zijn jaarlijkse lijstjes klaar met reisbestemmingen voor 2020. Goed nieuws voor ons: twee van de tien bestemmingen liggen zo dichtbij dat u niet eens moet overwegen om het vliegtuig te nemen.

Lonely Planet laat zich immers niet afschrikken door een mogelijke Brexit, en prijst Engeland aan omwille van zijn vredige kusten, die volgend jaar nog gemakkelijker bereikbaar worden door de uitbreiding van het England Coastal Path. ‘Eens afgewerkt, zal het met zijn 3.000 miles (bijna 5.000 kilometer, red.) het langste aaneengesloten wandelpad van zijn soort zijn in de wereld, dat voor het eerst toegang verleent tot de integrale kustlijn van een land’, aldus Lonely Planet.

Nog dichter bij huis wordt een bezoek aan Nederland getipt, waar volgend jaar verschillende evenementen worden gepland om de 75ste verjaardag van het einde van de Tweede Wereldoorlog te vieren. Ook het Songfestival wordt genoemd. ‘Maak gebruik van het nog steeds groeiende fietspadennetwerk van meer dan 35.000 kilometer om trekpleisters buiten de steden te bezoeken, zoals de door Unesco beschermde Waddenzee.’

Andere landen die zijn opgenomen in de lijst, zijn Bhutan, Aruba, Noord-Macedonië, eSwatini (het vroegere Swaziland), Costa Rica, Liberia, Marokko en Uruguay. Waarom u een vakantie naar deze bestemmingen moet overwegen, leest u bij Lonely Planet.

In het nieuws